Elixir logo

Virtuaalikoneet

Suomen ELIXIR-keskus tukee biolääketieteellisten työkalujen kehittäjiä. Jos työkalusta tulee suosittu, sen skaalautuvuutta voidaan tukea keskuksen kautta.

Virtuaalikoneissa voi olla erikoistuneita sekvenssianalytiikan työkaluja sekä työkaluja näytteiden digitoimiseen ja DNA-sirudatan analysoimiseen. Esimerkiksi Webmicroscope.net on virtuaalinen mikroskooppi, jota voi käyttää verkon kautta. Sen avulla voidaan tarkastella, annotoida ja vertailla laskennallisesti mikroskooppikuvia. Chipster.csc.fi on ohjelmisto DNA-sirudatan analysointiin. Chipster tuo tutkijoiden käyttöön kattavan valikoiman uusimpia analyysimenetelmiä helppokäyttöisessä muodossa.

Kansallisen ELIXIR-keskuksen palveluun on liittynyt 18 laboratoriota. Virtuaalikoneita, jotka sisältävät ohjelmistot, ylläpidetään paikallisissa organisaatioissa. Organisaatioiden IT-ylläpitäjät voivat hallita virtuaalikoneitaan, asentaa niihin haluamansa ohjelmistoympäristön sekä liittää ne haluamallaan tavalla osaksi organisaation omaa IT-ympäristöä.

Virtuaalikoneilla on pääsy yksityiseen NFS-tallennustilaan. CSC.llä sijaitseva laitteisto on kytketty yhteen nopealla lähiverkolla.

 

CSC
Elixir europe
Biomedinfra