• Suomi
  • English

Sensitiivisen datan palvelut tutkimukselle: SD Connect ja SD Desktop

SD Connect on palvelu, jolla voi kerätä ja tallentaa sensitiivistä tutkimusdataa tutkimusprojektin aktiivivaiheessa. SD Desktopinkäyttäjät pääsevät suoraan hallinnoimaan dataansa virtuaalikoneympäristössä. Palveluihin pääsee web-käyttöliittymän kautta käyttäjän omalta tietokoneelta.

”Kun käyttäjä on lähettänyt sensitiivisen datansa CSC:hen, data aina salataan, kun se tallennetaan, siirretään ja prosessoidaan palveluissamme. Salaus puretaan vain, kun data annetaan saataville valtuutetuille käyttäjille SD-palvelussa”, Francesca Morello CSC:stä sanoo.

”Tutkijat pääsevät työtilaan muutamalla klikkauksella. Vaikka SD-palvelut sopivat minkä tahansa tutkimusalan sensitiivisen datan hallinnoimiseen, työskentelemme paraikaa mahdollistaaksemme palveluiden jatkokäytön alkaen täysin automatisoidusta datan salauksesta aina laskentaympäristön kustomoinnin virtaviivaistamiseen.”

Palvelut ovat käytettävissä tutkijoille ja opiskelijoille, jotka ovat kytköksissä suomalaisiin akateemisiin organisaatioihin, tutkimusinstituutteihin ja näiden kansainvälisille yhteistyökumppaneille. CSC:n palveluiden käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä CSC:n asiakastilille. Vaikka SD Connect ja SD Desktop on suunniteltu mahdollistamaan yhteistyö eri organisaatioiden välillä, data on aina tallennettu CSC:n pilvipalveluihin Suomessa.

Data tallennetaan CSC:n Allas– ja ePouta– alustoille. Metadata voidaan lähettää Suomen ulkopuolelle.

Lue lisää täältä

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy

on valtion omistama, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. CSC ylläpitää ja kehittää valtion omistamaa keski- tettyä tietotekniikkainfrastruktuuria.

http://www.csc.fi

https://research.csc.fi/cloud-computing

 

ELIXIR

rakentaa infrastruktuurin bioalan tutkimuksen tueksi. Se yhdistää 21 Euroopan maan ja Euroopan molekyylibiologian laboratorion EMBL:n johtavat organisaatiot yhteiseksi biologisen informaation infrastruktuuriksi. Sen Suomen keskus on CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

https://www.elixir-europe.org